Zpravodajský report z Olomouckého kraje

Jejich jídla vrací zákazníky na dovolenou. V Olomouci se otevřela pobočka Bombay Express

Když přijel zakladatel Santosh Rana před léty do Čech, nejspíš netušil, že postupně založí značku, která v roce 2023 bude mít 10 poboček po celé republice, jednu ve Vídni a další i na Slovensku. Na konci listopadu otevřeli manželé Pánkovi desátou pobočku restaurací Bombay Express.

Pánkovi uplatňují v Olomouci zkušenosti z provozu jejich první pobočky. Z deseti poboček značky Bombay Express mají na starosti dvě z nich. „Je to propojené, manželův táta začal pracovat v devadesátkách s nábytkem. Dodávali komerční interiéry pro pobočky v obchodních centrech, a tak se k Bombay Express dostali. Většina poboček prošla rukama mého tchána,“ začíná Ivana Pánková příběh o tom, jak se dva ekonomové dostali ke gastronomii.

„Tím, že mě baví gastronomie a vaření, dostali jsme se k první pobočce, kterou máme v Plzni. V březnu to budou čtyři roky, otevřeli jsme sedm dní před první vlnou covidu, a ustáli to,“ doplňuje manželku Tomáš Pánek.

Nabídka Bombay Express je pestrá, na své si přijdou vegetariáni i milovníci masa. Bombay Express nabízí především severoindická jídla. „Chodí za námi zákazníci, kteří nám děkují, že jsme je chutěmi vrátili do Indie, třeba na dovolenou,“ vysvětluje Pánková a popisuje, kde se bere autenticita chutí v restauracích Bombay Express: „Koncept funguje tak, že pokud chceme autentické jídlo, potřebujeme jako kuchaře opravdové Indy. Stojíme si za tím, že nikdo neuvaří indické jídlo lépe, než Indové samotní.“

Pobočka se otevřela 29. listopadu, už nyní si ale místo v olomoucké Šantovce a místní zákazníky Pánkovi pochvalují. „O moravskou pobočku jsme usilovali dlouho, najít místo v obchodním domě je ale těžké. Šantovka pro nás byla jasná volba, je to pro nás nejprestižnější obchodní centrum a zájem jsme měli už před víc než dvěma lety. Navíc tady bydlíme, máme centrum obhlédnuté, víme, že to tady žije,“ popisuje začátky v Olomouci Pánek.

Naše jídlo je exotika, ale lidé na Olomoucku jej znají. Spousta lidí, co sem chodí, nám od otevření říká, že znají značku z Prahy. Často nám zákazníci říkají, že takové jídlo tady chybělo, chodí k nám lidé z byznysových center v okolí a rádi zkouší i nové chutě. Zatím máme pozitivní reakce,“ doplňuje Ivana Pánková.

Sezónní nabídka i mobilní aplikace Bombay Express

Nabídka je dána společným konceptem s dalšími pobočkami, na jaře bývají saláty, na podzim míváme jídla z dýně, v létě si u nás dáte snacky,“ vypočítává manažerka pobočky s tím, že Bombay Express myslí i na zákazníky, kteří chodí pravidelně, ale zároveň je baví objevovat nová jídla. „Máme stálou nabídku a v pracovních dnech míváme denní nabídku do vyprodání, takže kdo k nám chodí pravidelně, nemusí jíst pořád stejná jídla ze stálé nabídky.“

Na rozdíl od některých jiných poboček má ta olomoucká také vlastní posezení. Pokrmy se připravují přímo tady v Šantovce, a to od prvního umytí květáku, až po poslední tepelnou úpravu. Nyní připravuje olomoucká pobočka také spuštění vlastního rozvozu.

„V prvním kvartálu roku 2024 chceme spustit rozvoz, přes běžné rozvozové služby i přes nás. Máme také svou mobilní aplikaci, kde funguje i věrnostní program,“ zmiňuje novinky Pánková a vysvětluje, co všechno mobilní aplikace umí: „Pokud si zákazník od nás pravidelně objednává, sbírá body, které pak vymění za slevy. Taky míváme happy hour, o které vědí jen zákazníci s aplikací. Není to jen donášková aplikace, zákazník si přes ni může taky objednat jídlo na konkrétní čas, my jej připravíme a zákazník si jej sám vyzvedne bez čekání ve frontě.“

Související články

Olomoucký kraj

Highlighty týdne: Hrobku v Sobotíně opravuje obec a datareport o znásilnění

Která témata rezonovala olomouckou společností v uplynulém týdnu? To vám přináší oblíbená rubrika Highlighty týdne. Do výběru jsme zařadili nejčtenější a největší texty, které...

Hejtman požádal o prodloužení stavu nebezpečí. Chce, aby trval do půlky listopadu

Hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN) požádal v pátek vládu o prodloužení stavu nebezpečí. Ten zatím platí v Olomouckém kraji kvůli povodním do 13....

Škody na energetických zařízeních po povodních? ČEZ je vyčíslil na miliardu

Nedávné povodně způsobily na distribučních zařízeních a objektech energetické skupiny ČEZ škody za zhruba miliardu korun. Voda poničila především elektrická vedení, trafostanice a rozvodny...

Nejbezpečnější silnice v Česku? Olomouc je v první šestce

Během první poloviny roku se v Olomouci událo 583 nehod, z toho bylo 5 nehod vážných nebo smrtelných. Olomouc je tak šestým krajským městem...

Nejnovější

Highlighty týdne: Hrobku v Sobotíně opravuje obec a datareport o znásilnění

Která témata rezonovala olomouckou společností v uplynulém týdnu? To vám přináší oblíbená rubrika Highlighty týdne. Do výběru jsme zařadili nejčtenější a největší texty, které...

Nehoda na dálnici a hořící autobus. Hasiči likvidovali dvě nebezpečné situace

Ke dvěma nebezpečným situacím vyráželi v neděli odpoledne jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. První byla nehoda na dálnici, druhou zase hořící autobus. Dvě osoby...

Sigma rozdává za incident v Bzenci tresty. Dotyční mají zákaz vstupu na Andrův stadion

Za incident během utkání olomoucké Sigmy v Bzenci padnou tresty. Na pohárovém zápasu mělo dojít k napadení člena vedení klubu hozenou světlicí. Olomoucký fotbalový klub se...

Rekonstrukce trati mezi Nezamyslicemi a Kojetínem. Potrvá tři a půl roku

Už v příštím roce by mohla začít modernizace trati z Brna do Přerova. Správa železnic nyní vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele prací v úseku mezi obcemi Nezamyslice...

Pop up v bistru Helen. Vyrazte na ramen a sushi

Milujete japonské speciality? Již v sobotu 19. října bude patřit Bistro Helen této oblíbené asijské kuchyni. Šéfkuchař Tom Juřík pozval do restaurace svého bývalého kolegu...

Vinice na dosah ruky. Užijte si relax a vinařské zážitky v Mušlovských apartmánech

Pokud toužíte po dovolené v malebném prostředí jižní Moravy, kde se setkává vinařská tradice s přírodní krásou, Mušlovské apartmány nedaleko Mikulova jsou tím pravým místem. Ubytovací...

Milovníci slivovice sem. Chystá se další ročník Biskupického Kaléšku

Tradiční festival slivovice je opět tady. V Biskupicích u Jevíčka se už v sobotu uskuteční 26. ročník akce Biskupické Kaléšek. Kromě koštu soutěžních vzorků...

Největší český street food festival opět u Šantovky! Přijďte na šťavnatý burger

Od pátku 4. října do neděle 6. října budete moci u Šantovky ochutnat ty nejlepší burgery z celé republiky. Na návštěvníky čeká šťavnaté maso v křupavé...